Snart kan du hoppe fra 5-meteren – hvis du tør

Snart kan man komme seg trygt opp til stupetårnet i Nærøysund arena via galleriet. Den bratte stigen som først ble montert mellom de to nivåene blir fjernet.

Nå i vinterferieuka monterer mannskap fra Mekon AS ny og sikker trapp til stupetårnet i bassenget i Nærøysund arena. Så i neste uke kan sannsynligvis alle som tar sjansen på det endelig kaste seg ut fra 5-meteren.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Da Nærøysund arena sto ferdig for drøyt ett år siden ble det klart at den stigeløsningen som var valgt opp til stupetårnet ikke var trygg nok. Det har dermed ikke vært mulig å komme seg opp for å hoppe fra 3-meteren og 5-meteren i stupetårnet. Men nå blir det snart mulig.

Bassenget i Nærøysund arena har vært stengt i vinterferien slik at de ansatte i den lokale bedriften Mekon har fått mulighet til å montere trapp opp til 5-meteren og ned til 3-meteren. Begge trappene går fra galleriet som ligger rett bak stupetårnet. Det gir en trygg og grei ankomst til plattformene det kan hoppes fra.

Målet er at arbeidet skal være ferdig i løpet av uka, og at de første som ønsker å kaste seg ut på bokstavelig talt dypt vann kan gjøre dette under folkebadingen på tirsdag. Bassenget er nesten fire meter dypt under stupetårnet.

Ved bruk av stupetårnet vil deler av bassenget stengt av og dedikert til de som vil stupe og hoppe. Det blir også satt inn porter fra galleriet slik at man kan enten bruke 3-meteren eller 5-meteren, og stenge av den avsatsen som ikke brukes. Alt dette av sikkerhetsmessige grunner.

Ansatte fra Mekon AS er godt i gang med monteringen av de nye trappene og stupetårnet skal etter planen kunne tas i bruk i løpet av kommende uke.