Sesongåpning på prestegårdsmuseet

Lørdag 15. juni er det klart for sesongstart ved Kolvereid prestegårdsmuseum. Fram til midten av august vil det være åpent i museet hver fredag, lørdag og søndag. I tillegg legges det opp til en del andre arrangement i løpet av sommeren.

Magne Olav Aarsand Brevik og de andre medarbeiderne i Kolvereid prestegårdsmuseum er klar for en ny sommersesong. Første åpningsdag blir lørdag 15. juni.

  

Det er tredje sommeren på rad at Kolvereid Prestegårdsmuseum holder åpent. Museet inneholder kunst og gjenstander fra Magne Olav Aarsand Breviks samling. Her kan du få se alt fra tegninger laget av Edvard Munch til en stor samling engelske porselensmugger. Alt har en historie som formidles av Magne Olav selv eller noen av de andre guidene på museet. Også i år er det en god del endringer på hva du kan se og oppleve på museet. 

Museet holder åpent hver fredag, lørdag og søndag klokken 12.00-17.00 fram til 11. august. For grupper over ti personer er det mulig å komme til andre tider etter avtale med kulturenheten i Nærøysund kommune.

 

I tillegg utstillingen blir det en del kulturelle arrangement gjennom sommeren.

– Vi har planer om både konserter, foredrag og andre arrangement på kveldene i sommer, forteller Magne Olav Aarsand Brevik, som ser fram til en ny sesong i prestegården. Hele programmet er ikke klart ennå, men de første konsertene er klare. Onsdag 26. juni blir det klassisk konsert med Sølvi Vik Brækkan og Anne Bråtteng. Dagen etter er det konsert med en fløyteduo.

 

Det første arrangementet blir i forbindelse med åpningen 15. juni. Da blir det blant annet underholdning med Dan Ramstad og Ann Kristin Avdem Grande, samt utdeling av årets prestegårdspris. Det blir også presentasjon av sommerens første utstiller på prestegårdsmuseets galleri. Det er Even Rasmussen. Han er skuespiller og maler og vil ha salgsutstilling fra åpningsdagen og fram til 4. juli. Rasmussen er den første av totalt tre utstillere på galleriet i sommer. Etter Rasmussen overtar Axel Thorenfeldt med akvareller før Magdalena Borgin Borch avslutter sommeren i galleriet med sin utstilling av religiøse tepper og annen tekstilkunst.

 

Les mer om Kolvereid prestegårdsmuseum her

 

Kontaktinformasjon

Stine Barstad Holm
Konstituert enhetsleder Kultur
E-post
Telefon 47 68 76 48

Adresse

Prestgårdsvegen 2

7970 Kolvereid

Kart