Inviterer til kinodate på tvers av generasjoner

Mandag 27. mai klokka 11.30 inviteres det til en kinodate på tvers av generasjonene både på Kolvereid og Rørvik. Som et tiltak i regi av Den kulturelle sparestokken vil ungdomsskoleelever ta med seg beboere på institusjoner og omsorgsboliger for å se den norske dokumentaren «Sau» på kino. Forestillingen er også åpen for andre nærøysundere over 65 år.

Det er elever som har valgfaget «Innsats for andre» som har inviterer Nærøysunds eldre til en trivelig stund på kino. Det blir kino både på Nærøysund kulturhus på Kolvereid og Norveg på Rørvik. Filmen som vises begge steder er den kritikerroste dokumentaren «Sau».

Alle som bor på institusjon eller omsorgsboliger i Nærøysund har fått invitasjon til kinodaten. Forestillingene er også åpne for hjemmeboende som er i målgruppen for Den kulturelle spaserstokken. Det vil si at alle over 65 år kan møte opp før forestillingsstart kl. 11.30 for å se filmen.  

Det vil bli satt opp minibuss for beboerne på institusjonene og omsorgsboliger, og det vil være med både aktivitør, trivselsagenter og helsefagarbeidere på turen til kino. For de spesielt inviterte fra institusjoner og omsorgsboligene blir det også bevertning etter forestilling. På Kolvereid bistår Nærøysund demensforening med dette, mens på Rørvik er det Norveg i samarbeid med frivillige som står for dette på Rørvik.

– Jeg tror dette blir en fin opplevelse og et godt generasjonsmøte. Beboerne jeg har snakket med gleder seg til å dra på kino, sier aktivitetsleder i Nærøysund Tone Iren Nygård. Hun legger til at dette er andre gang dette gjennomføres i Nærøysund, og at Nærøy kommune hadde et tilsvarende opplegg flere ganger før sammenslåingen. Det har vært etterspurt nye runder med kinodate, og 27. mai blir det altså igjen.

Det er totalt over 50 elever ved ungdomsskolene på Rørvik og Kolvereid som har valgfaget «Innsats for andre» og de skal gjøre alt de kan for at seniorene som deltar på kinodaten skal få en minneverdig opplevelse.

 

Den norske dokumentaren Sau vises på kinodaten på Norveg og Nærøysund kulturhus.

 

 

Sau - en film av Rebekka Nystabakk

 

Sau handler om et småbruk i Nordland som skal skifte til neste generasjon, fra far til datter. Filmen er et varmt og nært portrett av en familie. Den handler om tradisjon og overlevering av kunnskap, om å finne sin egen vei i noen andres fotspor. Og den handler om sau.

Dette er en feel good-film om en mer og mer sjelden måte å drive gård på. Publikum blir sjarmert, men slått i hjertet på samme tid. Filmen har vekket stor interesse, både i Norge og i utlandet allerede.

(kilde filmweb.no)