Ikledde seg fotballtrøyer i kampen mot barnekreft

Fredag 5. mai var fotballtrøyefredagen. Elever og ansatte ved småtrinnet på Rørvik skole markerte dagen som Barnekreftforeningen står bak.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

– Fotballetrøyefredag ble tatt opp av en av lærerne på onsdag 3.mai og vi tenkte at det kunne være noe vi kunne markere på småtrinnet på Rørvik skole. Torsdag 4.mai ble vi enige om at det skulle sendes ut melding til foresatte der vi oppfordret til at elevene kunne ta på seg fotballtrøye på fredag for å markere dagen, opplyser inspektør Barbro Langøien Gravseth ved Rørvik skole.

Da fredag kom hadde utrolig mange elever på seg ulike fotballtrøyer, til og med ansatte hadde funnet frem trøyer og det var et stort engasjement blant liten og stor.

– Ansatte ble oppfordret til å vippse et bidrag til barnekreftforeningen og vi la ut oppfordringen ut på sosiale media og fikk god respons, forteller Gravseth. Ansatte på mellomtrinnet hev seg med på aksjonen og tok på seg fotballtrøye de også. 1.trinn markerte i tillegg dagen med fotballkamp.

 

– Elevene ble store i øynene når også de voksne hadde fotballtrøyer og vi var mange som lærte navn på fotballspillere og lag som vi aldri hadde hørt om. Vi ble dog ikke enige om hva hvilket lag som er det beste fotballaget, forteller inspektøren.

Elevene studerte trøyene til hverandre og de minste elevene ble opptatt av hvilket nummer draktene hadde og hvem hadde størst tall?

– Dette ble en veldig positiv opplevelse. Vi var alle på samme lag i kampen mot barnekreft. Det å gjøre noe felles styrker følelsen av felleskap, både blant barn og voksne, avslutter Barbro Langøien Gravseth.

 

Les mer om fotballtrøyefredagen på til nettsiden til Barnekreftforeningen:

Se flere bilder fra FotballtrøyeFredagen under: