Flotte gaver fra viktige støttespillere

Avdelingslederne Ingebjørg Elden og Harrieth Horseng ved Rørvik sykestue setter stor pris på de gavene sanitetsforeningene bidrar med. Nå har det resultert i nytt EKG-apparat og ny hjertestarter. 

Sanitetsforeningene i Nærøysund er viktige støttespillere for kommunen på ulike måter. Blant annet bidrar de med jevne mellomrom med gaver til helsesektoren. Nylig har Ryum Sanitetsforening og Rørvik sanitetsforening åpnet gavesekken for Rørvik sykestue.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

– Vi er veldig takknemlig for støtten fra sanitetsforeningene. De bidrar til viktig utstyr til våre tjenester, forteller avdelingsleder ved Rørvik sykestue Harrieth Horseng. Nylig har hun og kollegaene på sykestua fått store og viktige gaver fra to av sanitetsforeningene i Nærøysund.

 

Hjertestarter fra Ryum sanitetsforening

Ryum sanitetsforening har gitt en hjertestarter til sykestua. Bakgrunnen for dette er at etter arbeidstid på legekontoret har det ikke vært tilgjengelig hjertestarter på helsebygget. Nå vil den nye hjertestarteren plasseres i kantina på bygget. Derfra er den lett tilgjengelig for både ansatte, beboere og gjester på både sykestua, omsorgsboligene på Soltoppen og andre som er i området. Hjertestarteren vil bli registrert i hjertestarterregisteret slik at dersom det skulle oppstå en hendelse i nabolaget – for eksempel Rørvik kirke som ligger rett i nærheten skal hjertestarteren kunne brukes også her.

Ryum Sanitetsforening er en forholdsvis liten forening med ni medlemmer. De får inntekter gjennom blant annet bingo, loddsalg og salg av fastelavnsris.

– Alle inntektene vi får bruker vi på tiltak lokalt. Blant annet har vi nylig gitt en blodtrykksmåler til legekontoret, forteller Frøydis Wangsfjord i Ryum Sanitetsforening.

 

EKG-apparat fra Rørvik sanitetsforening

Rørvik sanitetsforening er litt større enn naboforening. De har rundt 70 medlemmer, hvorav 22 er aktive. Deres viktigste inntektskilde er julemessa i Rørvik samfunnshus, og de har også et mål om at pengene de får inn skal brukes lokalt. Rørvik sanitetsforening har bidratt mye til Rørvik sykestue – som for øvrig i sin tid ble etablert av sanitesforeningen. Den nyeste gaven er et helt nytt EKG-apparat. Sykestuas gamle var blitt gammeldags lenge før det gikk i stykker nylig. Nå har det blitt erstattet av et nytt apparat.  

– For oss som holder til langt unna sykehuset er det viktig å ha et slikt apparat tilgjengelig, sier avdelingsleder Harrieth Horseng.

– For oss er det viktig å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, sier Bente Moe Forås i Rørvik sanitetsforening.