Elevenes innsats ga aktivitetsløype for beboerne

Det siste skoleåret har de 32 elevene som har valgfaget Innsats for andre på Kolvereid skole blant annet planlagt og laget en aktivitetsløype for beboerne på Nærøy bo- og behandlingssenter. Med denne løypa kan både hode og kropp bli aktivisert.

 

Valgfaget Innsats for andre handler om å bruke et par skoletimer i uka for å glede og hjelpe andre. I skoleåret som nå akkurat er avsluttet har totalt 32 elever på 9. og 10. trinn ved Kolvereid skole hatt dette valgfaget. Ett av oppdragene de har hatt har vært omfattende og vil glede mange langt fram i tid. De har planlagt og laget en aktivitetsløype i kjelleren på Nærøy bo- og behandlingssenter. Her har en kjedelig og lite brukt gang blitt til en fargerik løype hvor beboere og ansatte kan stikke innom for å komme i aktivitet.

På veggene i aktivitetsløypa finner man ting som kan sette i gang samtalen mellom ansatte og brukerne på NBBS. Blant annet bilder med lokale dialektord.

Her er det mulighet for aktivitet for både hode og kropp. På veggene er det maleri, bilder og lokale dialektord. Disse kan være samtalestartere for de som tar turen innom. I tillegg er det mulig å prøve seg på både bowling, dart og ringspill i det som nå har blitt fargerike ganger.

Elevene startet med arbeidet i fjor høst, og var ferdig nå rett før sommeren. Mandag 17. juni, som var siste mandag i skoleåret var det høytidelig åpning av aktivitetsløypa. Det var varaordfører Terje Settenøy som sammen med elevene sto for denne åpningen. Settenøy roste elevens innsats og la til at han håper dette gjør at de vil fortsette med frivillig innsats. Både varaordføreren og de første beboerne som var nede i aktivitetsløypa var veldig fornøyd med det elevene hadde fått til.

Varaordfører Terje Settenøy sto for den offisielle åpningen av løypa

For å få til dette har elevene blant annet fått støtte fra Østeviks Minnefond, som ble opprettet i 1977 for å nettopp skape trivsel for beboere på eldrehjemmet på Kolvereid.

 

Beboerne på NBBS har fått sin egen bowlingbane takket være innsatsen fra ungdomsskoleelevene.