Elevenes egen valgvake

Partiene fikk presentere seg for elevene. Her er det Senterpartiet som har sin presentasjon

På valgdagen 11. september hadde niendeklassingene ved Rørvik skole egen valgvake. Der fikk de blant annet besøk av representanter fra de politiske partiene. Her forteller de om sitt opplegg.

9.trinn har jobbet med demokrati i flere fag og har lagd presentasjoner på de ulike lokalpartiene.

Under selve valgvaken så kom det representanter fra alle partier, med unntak av SV. Tre ordførerkandidater (Frp, Sp og H) tok seg tid til å møte elevene og ta en prat med dem. Elevene var engasjerte og kom med flere gode spørsmål, bl.a. leksefri skole, gratis skolemat, og flere gode spørsmål opp mot klimaproblematikken. Vi hadde også noen foreldre, og andre familiemedlemmer, til stede sammen med oss.

Elevene gjennomførte selv et skolevalg, etter at politikerne var dratt videre og de hadde fått presentert sine presentasjoner for klassene sine. Resultatet ble som følger: Uavgjort mellom Frp og Sp i den ene klassen, mens Frp vant med to stemmer foran Sp i den andre klassen.

 

Dagen etter valget så hadde vi jevnlige oppdateringer. Vi hadde våre egne teorier på hvordan løsningen kunne bli. Vi var vel også inne på tanken om at ordføreren fortsetter med samme varaordfører.

 

Med vennlig hilsen

Oss på 9.trinn