Ekstremværet Frank er varslet på torsdag

Meteorologisk institutt har varslet at ekstremværet Frank vil slå innover områdene fra Namdalen og opp til Finnmark torsdag 21. januar. Folk i Nærøysund bør være oppmerksom på dette og blant annet sikre løse gjenstander.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Namdalen ligger lengst sør i området det nå er kommet ekstremværvarsel for. De største vindkastene er ventet lenger nord, men også i vårt distrikt er det varslet vind på rundt 22 meter i sekundet. Lokalt kan det bli enda sterkere vind. Vinden er ventet å ta seg opp torsdag morgen og vare til fredag formiddag.

Konsekvensen av uværet kan bli at gjenstander blir tatt av vinden eller blåser over. Det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport forventes. Broer kan bli stengt. Mange reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen vil bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Rådene er som følger:
Fest alle løse gjenstander. Unngå ferdsel på utsatte steder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Vurder om reisen er nødvendig. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Se hele varslet fra Meteorologisk institutt her:

https://www.varsom.no/vaervarsling/varsel/39554?utm_source=abonner&utm_medium=email&utm_campaign=met&utm_term=Vindkast