Daniel Grindeland skal motivere

Daniel Grindeland kommer til Nærøysund med foredrag og danseshowet mandag 23. januar. Aleksander Ramsland

Mandag 23. januar klokken 19.00 kommer danser og foredragsholder Daniel Grindeland til Nærøysund. Med foredraget og danseshowet «Motivasjon og veivalg» skal han fortelle om sin vei fra problembarn til å kunne leve av drømmen om å bli danser for alle interesserte i Nærøysund kulturhus.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Bergenseren Daniel Grindeland har gjort seg bemerket som en breakdanser helt i verdenstoppen. Blant annet har han deltatt i Norske talenter sammen med dansegruppen Absence Crew og kåret til årets danser i 2022 av Norges Danseforbund. Nå satser han mot OL i 2024 der breakdansing for første gang skal være en av OL-øvelsene. Veien mot toppen har vært utfordrende. Helt fra Daniel begynte på skolen ble han sett på som et problembarn fordi han hadde et høyt energinivå og dårlig konsentrasjon. Han fikk diagnosen ADHD og som lærernes verste mareritt ble han sendt på en alternativ skole for barn som ikke passet i en vanlig skolehverdag. Mot alle odds startet Daniel på videregående skole og gikk til slutt ut som eleven med høyest kompetanse. 

 

Denne livshistorien deler han i foredraget «Motivasjon og veivalg» som vises i Nærøysund kulturhus mandag 23. januar. Nærøysund kommune inviterer til foredraget som en del av prosjektet «Den kulturelle skolesekken som ressurs». Dette er et tiltak for å bidra til at aktører som reiser rundt med tilbud til skolene gjennom den kulturelle skolesekken også kan bidra på andre områder i kommunene som er med på prosjektet. Daniel Grindeland har besøkt Nærøysund flere ganger gjennom Den kulturelle skolesekken både med danseoppvisninger og undervisning. I uke 4 skal han delta på workshop ved Rørvik skole, og i den forbindelse blir det også et arrangement for allmennheten.

 

På foredraget 23. januar blir det både danseshow, foredrag og spørsmålsrunde, samt filmvisning.

– Vi håper at så mange som mulig tar turen. I år er både Rørvik Idrettslag og Kolvereid Idrettslag 100 år. Dette arrangementet er en jubileumsmarkering fra Nærøysund kommune. Det er åpent for alle som jobber med mennesker i ulike aldre, forteller kulturmedarbeider i Nærøysund kommune Kari L. Hestad. Medlemmer i idrettslag, idrettsråd, og foreninger som jobber med barn og unge kan ha spesielt utbytte av foredraget. Det samme gjelder barn og unge selv, samt alle som jobber med barn, unge og eldre i kommunen. Representanter fra næringslivet kan også ha godt utbytte av dette.  

Det er gratis inngang på forestillingen, påmelding via kulturinaroy.no/kultur/